Brand

Ulei virgin de Babassu presat la rece, 100 ml

35,00 Lei
AKM087
+
  • Pinterest

Ulei virgin de Babassu presat la rece, 100 ml

Uleiul de Babassu este extras prin presare la rece din samburii fructelor de  palmier Babassu, un copac robust, originar din regiunea amazoniana a Americii de Sud, ce poate ajunge pana la inaltimi de 20 m.

Este un ulei bogat, hidratant, excelent penetrant, dar non comedogen, cu proprietati similare untului de cocos. Are un continutul ridicat de acizi lauric si miristic, al caror punct de topire este apropiat de temperatura corpului uman, de aceea uleiul de babassu se topeste imediat la contact si se absoarbe rapid in piele. Continutul bogat de tocotrienoli (antioxidanti mai puternici decat tocoferolii) ii confera reale virtuti antioxidante si antiage.

Uleiul de babassu este un emolient superior altor uleiuri, benefic atat pentru tenul uscat, cat si pentru tenul gras – ofera o hidratare blanda, fara sa lase un film gras. Acest ulei se poate include in produsele cosmetice de ingrijire pentru ten, corp si par, dar si in retelete de sapun realizat artizanal (este mai penetrant decat uleiul de cocos si cel de palmier).

Ingrijirea pielii cu uleiul de babassu

Proprietati:

  • extrem de fluid si penetrant, potrivit ca baza de masaj, nu lasa pelicula grasa
  • mai penetrant decat uleiul de cocos si cel de palmier, excelent pentru realizarea sapunurilor homemade (sporeste capacitatea de spumare)
  • proprietati antiage si de combatere a radicalilor liberi (datorita continutului de tocotrienoli), intarzie imbatranirea cutanata
  • protector, previne deshidratarea pielii 

Indicatii:

  • toate tipurile de piele, inclusiv cea sensibila
  • tenuri agresate, deshidratate
  • tenuri uscate, descuamate

Utilizare: in creme, lotiuni, sapunuri, uleiuri de masaj

Mod de utilizare: Uleiul are tendinta sa se solidifice la temperaturi mai joase de 20 grade C, insa acest lucru nu-i afecteaza calitatile. Se foloseste ca atare sau combinat cu alte uleiuri si unturi sau uleiuri esentiale, inclus in creme, lotiuni, sapunuri etc.

Ingrijirea parului si a unghiilor cu uleiul de babassu

Proprietati:

  • protector si filmogen, previne deshidratarea firului de par
  • reda stralucirea si vigoarea parului uscat si degradat
  • indicat pentru parul aspru, parul devitalizat, parul uscat

Utilizare: in uleiuri si balsamuri capilare pentru stimularea si revigorarea parului degradat

Sinergii speciale:

  • combinat cu ulei de ricin si ulei esential de ylang-ylang pentru a reda stralucirea parului
  • combinat cu ulei esential de lamaie si ulei de Borago pentru parul casant 

Mod de utilizare: Pentru un tratament intensiv pentru parul foarte uscat: se aplica pe toata lungimea firului de par si se insista asupra varfurilor, apoi se infasoara parul cu un prosop cald. Mentineti de preferinta intreaga noapte, inainte de samponare. Se poate incorpora in faza grasa a balsamurilor capilare sau in serumuri pentru varfurile uscate, despicate.

Ingrediente: 100% ulei de Babassu (Orbignya Oleifera) obtinut prin presare la rece; origine: America de Sud

Valabilitate: 2 ani

100 ml

Brand: AKOMA

Producator: AKOMA SKINCARE

Nu exista recenzii pentru acest produs

Scrie un comentariu