Brand

Ulei organic de ricin, presat la rece, 100 ml

35,40 Lei
AKM0740
+
  • Pinterest

Ulei organic de ricin, presat la rece, 100 ml

Uleiul de ricin, cunoscut si sub denumirea de “ulei de castor”, obtinut prin presare la rece, este caracterizat printr-o vascozitate foarte ridicata (este cel mai dens ulei vegetal).

Gratie acestei texturi particulare, uleiul de ricin este un excelent umectant si baza de dispersare a pigmentilor (ideal in compozitiile cosmetice de machiaj). Bogatia in acizi grasi specifici (acid ricinoleic), fac din acest ulei un produs de ingrijire cu virtuti uimitoare, cunoscute inca din antichitate (regina Cleopatra folosea uleiul de ricin pentru a-si indeparta machiajul). 

Uleiul de ricin este un ulei renumit pentru proprietatile de regenerare si fortificare a parului, genelor si sprancenelor. Asigura unghii mai rezistente, hraneste si hidrateaza tegumentele. Favorizeaza cresterea parului.

Proprietati:

  • amelioreaza afectiunile pielii prin actiunea sa cicatrizanta si calmanta
  • este renumit pentru eficienta sa impotriva petelor pigmentare pe fata si maini
  • acidul ricinoleic din compozitie combate inmultirea microbilor, conferind uleiului de ricin veritabile proprietati purifiante, antibacteriene
  • foarte bland, trateaza iritatiile oculare
  • vascozitate ridicata, permita o buna dispersie a pigmentilor in compozitiile de make-up si confera un luciu superior rujurilor de buze
  • fortifiaza parul, unghiile si genele
  • trateaza, regenereaza si hidrateaza parul deteriorat de tratamente chimice, vopsit, permanent
  • stimuleaza cresterea parului, a unghiilor, a genelor

Indicatii:

  • tratarea pielii deteriorate, cu fisuri, crapaturi (maini uscate, calcaie crapate etc.)
  • ingrijirea pielii sensibile, iritate
  • pete maronii, pete de sarcina
  • infectii cutanate, acnee, infectii fungice
  • par uscat, devitalizat, tern
  • par cu varfuri despicate, casante
  • combate caderea parului
  • unghii casante, moi, exfoliate
  • intretinerea genelor

Mod de utilizare

  • ulei de ingrijire pentru maini uscate si unghii casante
  • ca ingredient in sampoane si masti capilare
  • demachiant bland pentru ochi, ingrijeste si alungeste genele
  • ingredient de nelipsit in mascara
  • ideal pentru formularea produselor de machiaj si pentru glossuri lucioase de buze
  • combinat cu alte uleiuri vegetale si uleiuri esentiale pentru ingrijrea tenului
  • ca ingredient in creme si lotuni pentru corp si ten (datorita vascozitatii ridicate se recomanda combinarea cu un ulei mai fluid) 

Ingrediente: Ricinus communis seed oil, presat la rece; obtinut prin presare la rece a semintelor de ricin; origine: America de Sud

Certificari: Soil Association

100 ml

Brand: AKOMA

Producator: AKOMA SKINCARE

Nu exista recenzii pentru acest produs

Scrie un comentariu