Brand

Ulei esential de Santal Amyris (Amyris Balsamifera), 10 ml

36,70 Lei
EO-09
+
  • Pinterest

Ulei esential de Santal Amyris (Amyris Balsamifera), 10 ml

Santal Amyris sau Santalul de Haiti este un arbore al carui lemn este extraordinar de bogat in uleiuri, fiind folosit drept candela de locuitorii din insule.

Uleiul esential distilat din lemnul arborelui degaja un parfum balsamic, lemnos, cu note de mosc si este utilizat in parfumerie, aromaterapie si in aplicatii cosmetice. Santal Amyris este diferit de uleiul esential din lemn de santal (santalum album) care are un miros similar, dar mai intens si pregnant, si care este mult mai scump.

Proprietatile uleiului de Santal Amyris: 

  • decongestionant limfatic si venos
  • stimulator al circulatiei periferice
  • stimuleaza activitatea cardiaca
  • echilibrant, adaptogen
  • pozitivant, util in stari de convalescenta, angoase, oboseala
  • favorizeaza un climat potrivit pentru relaxare si meditatie
  • parfumant cu note de baza, fixator de parfum

Sfaturi de utilizare: 

  • este un produs ce nu se foloseste ca atare pe piele, doar ca ingredient in preparate cosmetice si compozitii pentru aromaterapie
  • diluat in ulei vegetal, aplicat prin masaj aromaterapeutic pe spate sau plexul solar, in dozaj de pana la 10%
  • ca ingredient in creme si balsamuri pentru probleme venoase si circulatorii, varice
  • dozaj indicativ pentru includerea in compozitii cosmetice de ingrijire a pielii 0,5-3%
  • ca esenta parfumanta cu note orientale dar si ca activ cosmetic pentru poduse de ingrijire si igiena, inclusiv pentru barbati
  • ca ingredient pentru preparate de ingrijire a parului
  • prin vaporizare, difuzare aeriana sau cu lampa de aromaterapie, asociat cu alte esente, pentru o atmosfera relaxanta, potrivita pentru reculegere sau meditatie
  • alaturi de alte esente cu note de varf, mijloc si de baza, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide, ca nota de baza si fixator

Date de siguranta, precautii in utilizare:

  • ca regula generala, inainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test in pliul cotului, cu cel putin 24 de ore inainte de aplicare
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat in trimestrul I de sarcina; contraindicat copiilor mici
  • a nu se lasa la indemana copiilor
  • uz extern

Ingrediente: 100% Ulei esential natural Amyris Balsamifera, obtinut prin distilare la aburi

Mod de pastrare: la loc uscat si racoros

10 ml

Brand: ANCIENT WISDOM

Producator: ANCIENT WISDOM

Nu exista recenzii pentru acest produs

Scrie un comentariu