Brand

Ulei esential de Patchouli (Pogostemon Cablin), 10 ml

33,40 Lei
EO-10
+
  • Pinterest

Ulei esential de Patchouli (Pogostemon Cablin), 10 ml

Patchouli este o planta perena stufoasa care ajunge pana la 1 metru inaltime, cu tulpina robusta, cu frunze verzi paroase si flori mici, roz pal sau albe, nativa in majoritatea regiunilor tropicale din Asia. Patchouli a fost folosit de secole de comerciantii de matase care includeau frunze de patchouli intre sulurile de panza, casmir si matase, dar si de parfumierii din a caror trusa nu lipseste nici acum, fiind o esenta intens utilizata la crearea parfumurilor.  

Uleiul esential este extras din frunzele tinere care sunt uscate si fermentate, devenind astfel foarte aromate inainte de distilarea cu vapori de apa. Acest ulei se imbunatateste, se matureaza odata cu trecerea timpului si devine o aroma completa, puternica si fermecatoare.

Foarte apreciat pentru parfumul sau misterios si profund, cu note pamantii, lemnoase si de fum, uleiul esential de patchouli contine o serie de principii active cu rol antiinflamator, antiinfectios, decongestionant venos, regenerator cutanat si cicatrizant.

Recomandari, aplicatii: 

  • ingrijirea pielii afectate de eczeme, dermatoze, micoze, procese inflamatorii
  • ingrijirea pielii deteriorate, crapate, ranite
  • ingrijirea tenului matur, ridat, congestionat, asfixic
  • probleme circulatorii: varice, hemoroizi, retentii de apa, celulita
  • ajutor in caz de epuizare, astenie, impotenta si frigiditate
  • formularea parfumurilor, in special a celor orientale sau barbatesti

Cum se foloseste uleiul esential de patchouli: 

  • este un produs ce nu se foloseste ca atare pe piele, doar ca ingredient in preparate cosmetice, parfumuri si compozitii pentru aromaterapie
  • dozaj uzual recomandat in compozitiile cosmetice este de 0,5-2% cu mentiunea ca are un miros destul de greoi si persistent
  • ca ingredient pentru prepararea cosmeticelor destinate ingrijirii tenului: creme, seruri, uleiuri faciale, masti
  • ca ingredient pentru prepararea de creme, balsamuri, unguente si geluri destinate problemelor circulatorii si pentru remodelare corporala
  • combinat cu uleiuri vegetale si eventual alte ingrediente active specifice, sub forma de masaj circulator sau anticelulitic
  • pentru masaj aromaterapeutic, diluat in ulei vegetal, combinat eventual si cu alte esente specifice; masajul se poate aplica pe tot corpul sau de-a lungul coloanei
  • alaturi de alte esente cu note de varf, mijloc si de baza, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide
  • ca esenta parfumanta, alaturi de alte esente, pentru deodorante si sapunuri

Date de siguranta, precautii in utilizare:

  • ca regula generala, inainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test in pliul cotului, cu cel putin 24 de ore inainte de aplicare
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat in trimestrul I de sarcina; contraindicat copiilor mici
  • a nu se lasa la indemana copiilor
  • uz extern

Ingrediente: 100% Ulei esential natural Pogostemon Cablin, obtinut prin distilare la aburi

Mod de pastrare: la loc uscat si racoros

10 ml

Brand: ANCIENT WISDOM

Producator: ANCIENT WISDOM

Nu exista recenzii pentru acest produs

Scrie un comentariu