Brand

Ulei esential de Palmarosa (cymbopogon martinii) din culturi salbatice, 10 ml

17,60 Lei
02023
+
  • Pinterest

Ulei esential de Palmarosa (cymbopogon martinii) din culturi salbatice, 10 ml

Denumire latina: Cymbopogon Martinii
Parti utilizate: iarba
Origine: India
Metoda de extractie: distilare la abur

Aroma: florala, proaspata, dulce, similara cu cea a trandafirului sau a geraniumului

Parfumul se potriveste cu: geranium, bergamota, rozmarin, lime, ylang-ylang

Beneficii cosmetice: antiacneic, antirid, regenereaza tesutul, bun pentru infectii fungice, dermatita, eczeme, piele matura, infectii ale pielii.

Cu o aroma dulce, florala, uleiul esential de palmarosa din culturi salbatice este antibacterian, antifungic si un tonic general pentru inima.

Poate fi utilizat in aromaterapie pentru: anorexie, bronsita, convalescenta, cryptococcus, atonia digestiv, oboseala generala, infectii intestinale, epuizare nervoasa si a stresului, pentru diferite infectii ale aparatului respirator.

In cosmetica este utilizat pe scara larga deoarece este bogat in geraniol (are o compozitie similara cu cea a uleiului esential de trandafir) si pentru proprietatile sale de regenerare celulara si de echilibrare a pielii si parului. De asemenea, este utilizat ca o componenta de parfum in produse cosmetice, parfumuri si sapunuri, in special datorita proprietatii excelente de a-si mentine aroma persistenta. Mai poate fi folosit si la baie sau la masaj, adaugat in uleiuri baza sau in cremele preferate. 

Proprietati: 

  • regenerator al pielii
  • regulator de sebuum
  • rejuvenant al pielii obosite, imbatranite
  • astringent
  • hidratant, drenant
  • parfumant cu note similare esentelor mai rare si scumpe

Recomandari:

  • hidratarea pielii de orice tip
  • redobandirea elasticitatii pielii
  • revitalizarea pielii mature
  • prevenirea imbatranirii precoce a pielii
  • ingrijirea tenului uscat, mixt sau cuperozic
  • tratamente anticelulitice
  • drenaj limfatic
  • stimularea circulatiei sanguine

Sfaturi de utilizare a uleiului esential de Palmarosa: 

  • ca ingredient pentru prepararea cosmeticelor destinate tenurilor mixte, acneice sau cuperozice, in concentratie de 1-2%
  • ca ingredient pentru prepararea cremelor si unguentelor pentru drenaj limfatic sau tratament anticelulitic, in concentratie de 2-3%
  • ca ingredient pentru prepararea cremelor si lotiunilor de ten matur, masaj facial, in concentratie de 1-2%
  • inclus in masti regenerante, purifiante, vitalizante pentru toate tipurile de ten, in concentratie de 1-2%
  • parfumarea compozitiilor cosmetice pentru a obtine o aroma subtila cu nota de trandafiri, iasomie, flori exotice, in concentratie de 1-2%

Date de siguranta, precautii in utilizare:

  • non-toxic
  • non-iritant
  • non-sensibilizant
  • este recomandat cu moderatie in alaptare si sarcină - trimestrul II si III
  • non-alergizant; recomandam totusi efectuarea testului inainte de utilizare; nu lasati la indemana copiilor
  • uz extern!

Ingrediente: 100% ulei esential natural de palmarosa (Cymbopogon Martinii) din culturi salbatice, nepoluate

Tara de origine India. Fabricat in Germania prin metoda la aburi.

Mod de pastrare: la loc uscat si racoros

10 ml

Brand: ECO COSMETICS

Producator: ECO COSMETICS

Nu exista recenzii pentru acest produs

Scrie un comentariu