Brand

Ulei esential de Lemon Verbena (Aloysia Triphylla), 10 ml

26,60 Lei
EO-64
+
  • Pinterest

Ulei esential de Lemon Verbena (Aloysia Triphylla), 10 ml

Denumire latina: Aloysia Triphylla
Parti utilizate: iarba
Origine: Spania
Metoda de extractie: distilare la abur

Miros: puternic de lamaie, greu de reprodus sintetic.   

Lemon verbena nu trebuie confundat cu verbena officinalis, verbina comuna, planta nativa in Europa. Lemon Verbena este originara din America de Sud (Chile si Peru), raspandindu-se apoi si in nordul Africii, India, Australia, insulele din Caraibe si insula Reunion. In Europa ajunge abia in jurul anului 1760. Este o planta perena ce creste sub forma unui arbust subtire, care poate ajunge pana la aproximativ 1,5 m inaltime. Frunzele lungi, ascutite la capat, de culoare verde pal si florile mici, purpurii au miros puternic si proaspat de lamaie.  

Proprietati: antiseptic, bactericid, tonic, antispastic, digestiv, emolient, scade febra, sedativ, afrodiziac, hepatic, insecticid.

Se combina bine cu: lamaie, neroli, palmarosa.

Utilizari in aromaterapie:

  • indigestie, greata, stimuleaza digestia     
  • calmarea durerilor si crampelor abdominale, inclusiv menstruale     
  • ameliorarea problemelor respiratorii (bronsita, congestie nazala, sinuzita, tuse - efect expectorant)
  • insomnie     
  • impotenta si frigiditate     
  • scaderea febrei         
  • reducerea durerilor articulare, accelerarea proceselor de vindecare in cazul traumatismelor, imbunatatirea mobilitatii
  • antidepresiv     
  • relaxeaza sistemul nervos     
  • combate stresul     
  • creste puterea de concentrare prin stimularea functiilor creierului   

Utilizari in cosmetica: 

  • are efect de intinerire, netezeste, regenereaza, tonifica si intinde pielea
  • improspateaza pielea, are efect dezodorizant si antitranspirant
  • parfumeaza placut compozitiile cosmetice
  • uleiul favorit al sportivilor - ajuta la regenerarea rapida a tesuturilor in cazul contuziilor, fracturilor, entorselor, vanatailor, umflaturilor
  • ajuta la incalzirea muschilor inaintea antrenamentelor 
  • reface elasticitatea si fermitatea pielii din zonele cu probleme - coapse, fese, abdomen, bust; in creme si lotiuni reduce umflaturile din jurul ochilor si calmeaza pielea iritata
  • recomandat pentru masajul bustului
  • intra in compozitia produselor anticelulitice
  • utilizat in parfumuri 
  • datorita proprietatilor sale antiseptice, verbina este recomandata in tratarea acneei severe, rozaceei, punctelor negre
  • poate fi incorporat in produse de ingrijire in proportie de 0,5-2%

Date de siguranta, precautii in utilizare:

  • ca regula generala, inainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test in pliul cotului, cu cel putin 24 de ore inainte de aplicare
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat in trimestrul I de sarcina; contraindicat copiilor mici
  • a nu se lasa la indemana copiilor
  • uz extern

Ingrediente: 100% Ulei esential natural Aloysia Triphylla, obtinut prin distilare la aburi

Mod de pastrare: la loc uscat si racoros

10 ml

Brand: ANCIENT WISDOM

Producator: ANCIENT WISDOM

Nu exista recenzii pentru acest produs

Scrie un comentariu