Brand

Ulei esential de Isop (Hyssopus Officinalis), 10 ml

67,80 Lei
EO-51
+
  • Pinterest

Ulei esential de Isop (Hyssopus Officinalis), 10 ml

Denumire latina: Hyssopus Officinalis
Parti utilizate: frunze si varfurile inflorite
Origine: Slovenia
Metoda de extractie: distilare la abur

Isopul este un arbust nativ din estul zonei mediteraneene pana in centrul Asiei, in Mongolia. Isopul se mai gaseste din regiunile calcaroase si aride ale Europei meridionale, pana in Europa Centrala si in nordul Africii. Atinge o inaltime de maxim 60 cm, are frunze mici, aromatice, in forma de lance, iar florile pot fi albe, roz sau albastre. Deoarece si florile au un parfum puternic, fluturii si albinele sunt atrasi in mod deosebit de aceasta planta.   

Principalele proprietati terapeutice ale uleiul esential de isop: antiseptic, antispasmodic, astringent, bactericid, cefalic, digestiv, diuretic, detoxifiant, expectorant, hipertensiv, tonic general, tonic nervos, echilibrant. Este eficace in cazul unor probleme respiratorii si infectii virale, cum ar fi raceli, tuse, dureri de gat, gripa, bronsita, astm bronsic, guturai si amigdalita.

Expectorant si antibacterial puternic, uleiul de isop combinat cu uleiurile de arbore de ceai, eucalipt si cimbru poate fi folosit pentru bronsite, faringite si sinuzite. Combinat cu uleiuri de eucalipt, lavanda si ienupar este excelent pentru durerile reumatice provocate de frig si crampe musculare in timpul anotimpului rece. In inhalatii calde cu abur, combate sinuzita.

Beneficiile masajului cu ulei de isop (4-5 picaturi de ulei esential adaugate in 20 ml de ulei presat la rece, sunt suficiente pentru un masaj aromateraupeutic complet):     

  • imbunatateste circulatia sangelui
  • regleaza tensiunea sanguina
  • este tonic pentru sistemul digestiv, combate indigestia, balonarea, constipatia si flatulenta     
  • benefic pentru menstruatia absenta sau insuficienta     
  • reduce retentia de lichide
  • ajuta in tratarea artritei, reumatismului si gutei (ajuta la eliminarea acidului uric)     
  • reduce inflamatiile si vanataile   

Sugestii de utilizare in aromaterapie: 

  • efect tonic 
  • ajuta in anxietate
  • melancolie, pesimism 
  • oboseala mentala
  • raceala, tuse, bronsita, astm si infectii
  • dificultati de concentrare si probleme de memorie
  • foarte bun expectorant
  • scade apetitul persoanelor care sufera de bulimie

Aplicatii in cosmeticaAcest ulei esential este potrivit pentru toate tipurile de ten, dar beneficiile sale majore sunt mai ales pentru tenului tern, cu riduri sau pete pigmentare si chiar probleme precum acneea. Diluat in ulei presat la rece sau adaugat in creme, uleiul esential de isop este hidratant pentru pielea uscata, util in dermatite, eczeme si pentru capilare sparte (cuperoza). Adaugat intr-o crema sau lotiune neutra, uleiul poate ajuta pielea sa se vindece, fara cicatrici permanente (eczeme, dermatite).

Uleiul esential de isop se combina bine cu: salvie, geranium, grapefruit, lavanda, lamaie, lime, mirt, rozmarin, portocala.  

Uleiul esential de isop nu este iritant si sensibilizant, dar, datorita continutului de Pinocamphone, se evita folosirea lui in timpul sarcinii sau de catre persoanele care sufera de epilepsie. 

Date de siguranta, precautii in utilizare:

  • ca regula generala, inainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test in pliul cotului, cu cel putin 24 de ore inainte de aplicare
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat in trimestrul I de sarcina; contraindicat copiilor mici
  • a nu se lasa la indemana copiilor
  • uz extern

Ingrediente: 100% Ulei esential natural Hyssopus Officinalis, obtinut prin distilare la aburi

Mod de pastrare: la loc uscat si racoros

10 ml

Brand: ANCIENT WISDOM

Producator: ANCIENT WISDOM

Nu exista recenzii pentru acest produs

Scrie un comentariu