Brand

Ulei esential de Fenicul (foeniculum dulce) din agricultura biodinamica, 10 ml

30,90 Lei
01023
+
  • Pinterest

Ulei esential de Fenicul (foeniculum dulce) din agricultura biodinamica, 10 ml

Aroma: proaspata, ierboasa, usor picanta, agreabila, similara cu aroma anasonului.

Uleiul esential de fenicul are un efect bland de calmare, ajutand la depasirea starilor de iritare si nervozitate si ameliorand hiperemotivitatea. Este un calmant cu efect tonic, combatand eficient oboseala.

Proprietatile sale aperitive, digestive, antispastice si antiseptice intestinale sunt utile in lipsa poftei de mancare, in indigestia pe fond de oboseala si stres, in digestie lenta, balonare, constipatie, in colite, colici abdominale si parazitoze intestinale. In unele gastrite este calmant gastric.

Mai este util si in infectiile cailor respiratorii, in astm si in bronsita spastica. Uleiul volatil de fenicul inlatura halena neplacuta, urat mirositoare a gurii. 

Feniculul este util in celulita si obezitate si, deoarece contine hormoni estrogeni, este recomandat ca adjuvant in tulburarile de menopauza si amenoree. De asemenea, stimuleaza secretia laptelui la mamele care alapteaza. Are efecte diuretice recunoscute, fiind folositor ca adjuvant in caz de pietre la rinichi, guta, oligurie. Este afrodiziac.

Utilizari:

In lampa de aromaterapie: In terapia cu vapori, uleiul de fenicul  este folosit ca un stimulent al apetitului in cazuri de anorexie, precum si pentru a impulsiona curajul si taria in fata adversitatilor.

In uleiul de masaj sau baie: Uleiul esential de fenicul poate fi folosit intr-un amestec de ulei de masaj sau diluat in baie pentru a inlatura problemele digestive: colici, constipatie, flatulenta. De asemenea, actioneaza ca un diuretic, pentru a elimina excesul de apa si a incepe sa descompuna celulita.

In cosmetice: Adaugat intr-o baza de crema sau lotiune, uleiul de fenicul poate fi de ajutor pentru ingrijirea pielii in general, avand ca efecte: tonifierea pielii, dispersia celulitei, eliminarea excesului de sebum, reducerea ridurilor, vindecarea echimozelor. Este in special benefic tenurilor grase, lipsite de stralucire, tenurilor mature, cu riduri. De asemenea, este util pentru eliminarea celulitei, datorita continutului de hormoni estrogeni.

Proprietati: 

  • purifiant, echilibrant cutanat
  • expectorant, spasmolitic
  • tonic general
  • emenagog
  • galactogen
  • estrogenic
  • afrodisiac usor
  • calmant nervos
  • stimulent al apetitului

Recomandat pentru:

  • celulita, remodelare corporala, edeme
  • ten problematic, ten gras
  • echimoze, exces de sebum
  • edeme, pungi sub ochi
  • in probleme respiratorii sub forma de inhalatii
  • astm, tuse spastica
  • aromaterapie in caz de indigestie
  • gargara, gingivita, halena
  • adjuvant extern in tulburari de menopauza, amenoree
  • nervozitate, hipermotivitate

Utilizare:

In cosmetica:

  • dozaj uzual recomandat 0,5-2%
  • sub forma de masaj 3-5 picaturi la 10 ml ulei vegetal pentru masaje generale
  • 2-5% in baza vegetala pentru masaje anticelulitice, drenante
  • ca ingredient in lotiuni sau creme anticelulitice
  • ca ingredient in compozitii pentru remodelare corporala, slabire
  • in compozitii pentru eliminarea retentiei de apa
  • inclus in creme pentru ten gras
  • ca ingredient in creme pentru zona ochilor
  • sub forma de comprese pe edeme
  • diluat 1/4 cu ulei vegetal, aplicat pe gingii prin masaj in caz de inflamatii sau halena

In aromaterapie:

  • masaje pe cutia toracica anterior si posterior, diluat intr-un ulei vegetal
  • masaj abdominal in caz de amenoree, tulburari menstruale
  • sub forma de inhalatii cu aburi, cateva picaturi intr-o infuzie de plante
  • cateva picaturi in apa de baie cu solubilizant
  • cateva picaturi in difuzorul aromatic sau in brumizator

Date de siguranta: Nu se va administra sub nicio forma nou-nascutilor si copiilor sub 3 ani, femeilor gravide (fiind emenagog), femeilor cu mastoza, fibrom uterin si cancer genital (fiind estrogenic).

Atentie! Supradozarea poate provoca crize de tip epileptic, agitatie, apoi somnolenta si halucinatii. Recomandam respectarea dozelor indicate. Uz extern, se va folosi numai conform indicatiilor din prospect!

Ingrediente: 100% Ulei esential natural de Foeniculum Dulce din agricultura ecologica biodinamica fara pesticide, erbicide, fertilizatori

Tara de origine: Egipt. Fabricat in Germania prin metoda la abur.

Certificari: Demeter

Mod de pastrare: inchis ermetic, la loc uscat si racoros, ferit de lumina

10 ml

Brand: ECO COSMETICS

Producator: ECO COSMETICS

Nu exista recenzii pentru acest produs

Scrie un comentariu