Brand

Ulei de neem presat la rece, 50 ml

23,50 Lei
BOa-19
+
  • Pinterest

Ulei de neem presat la rece, 50 ml

Uleiul de neem este renumit pentru proprietatile sale puternic antiparazitare, antibacteriene si insectifuge. Datorita compozitiei sale speciale, este utilizat in cosmetica pentru ingrijirea pielii cu probleme. Exceptional de bogat, economic, cu aplicatii universale pe piele, ten, scalp, maini, pentru acnee, eczeme, psoriazis, matreata, arsuri, rani, infectii, negi, herpes, paduchi, micoze, eruptii cutanate, caderea parului.

Neem a fost folosit in India incepand cu anul 2000 i.Hr si este mentionat in textele antice ca fiind ''tamaduitorul tuturor bolilor''. Chiar si azi, Neem este considerat a fi o planta cheie in medicina ayurvedica. Uleiul de Neem este folosit in scop medicinal si cosmetic de sute de ani, fiind cu adevarat un produs care a rezistat la testul timpului. De remarcat este faptul ca uleiul de Neem este inofensiv pentru mamifere, subsantele continute actioneaza numai asupra sistemului hormonal al insectelor, fiind util contra a peste 200 de daunatori.

Uleiul de Neem are multiple beneficii, dar are un miros greu. Pentru cine nu suporta mirosul, acesta poate fi combinat cu alte uleiuri vegetale si/sau uleiuri esentiale de citrice sau menta. 

Proprietati:

  • antibacterian, antiviral
  • antifungic
  • antiseptic
  • antiparazitar
  • insectifug
  • regenerarant
  • emolient
  • restaureaza elasticitatea pielii

 Recomandari: 

  • tratamentul infectiilor cutanate bacteriene, fungice
  • ameliorarea problemelor dermatologice: acnee, eczeme, psoriazis, herpes
  • ajuta la vindecarea ranilor diverse
  • negi, eruptii cutanate
  • piele infectata
  • caderea parului, matreata
  • pielea uscata, crapata sau deteriorata

 Cum se foloseste uleiul de neem: 

  • inclus in compozitii cosmetice in concentratie de 5-20%; se poate utiliza si pur, aplicat local pe piele, pentru cei care-i tolereaza mirosul
  • se adauga 1-2 picaturi de ulei de neem in doza zilnica de crema pentru tenul cu probleme
  • se adauga 4-5 picaturi de ulei de neem in portia de sampon
  • pentru matreata si infectii ale scalpului: se maseaza scalpul cu un ulei vegetal in care se pun cateva picaturi de neem; se lasa sa actioneze timp de o ora dupa care se spala parul
  • pentru pielea afectata de acnee: se aplica sub forma de masca alaturi de argila si alte extracte specifice sau ca ingredient intr-un ser ori crema de noapte
  • ca ingredient in creme emulsionate, uleiuri de corp sau balsamuri
  • ca ingredient pentru formularea unguentelor cu aplicatie locala
  • ca repelent de insecte: cateva picaturi intr-o portie de crema amestecata in palma inainte de aplicare; adaugat in procent de cca. 10% intr-un ulei vegetal (susan, caise, migdale, cocos) sau inclus ca ingredient intr-o lotiune
  • pentru paduchi se prepara o masca de par sub forma de crema emulsionata sau crema anhidra, in care se adauga 5-7% ulei de neem (in emulsie se include la faza grasa); se aplica pe par si scalp si se lasa sa actioneze 20-30 de minute dupa care se spala cu sampon
  • pentru animalele de casa afectate de purici, capuse sau paraziti: inclus in formula unui sampon in procent de 5-10% sau cateva picaturi in doza de sampon utilizat de regula; nu este toxic chiar daca animalul isi linge blana sau pielea
  • ca pesticid: se amesteca 50 ml de sapun neutru cu 100 ml ulei de neem si se completeaza cu apa calda pana la 1 litru; solutia se pulverizeaza pe frunzele si trunchiul plantelor, si pe sol, o data pe saptamana; solutia previne dezvoltarea larvelor, respinge afidele, acarienii si diversi gandaci dar nu afecteaza fluturii, buburuzele sau albinele
  • ca spray impotriva acarienilor: se amesteca 7 ml de ulei de neem cu 50 ml de alcool, amestecul se combina cu 43 ml de apa si se pune intr-un flacon cu pulverizator; pentru un miros mai placut se pot include 1-2 ml de ulei esential de lavanda, geraniu sau palmarosa; inainte de folosire se agita flaconul

Ingrediente: 100% ulei natural presat la rece de neem Azadirachta Indica

Mod de pastrare: la loc uscat si racoros

Date de siguranta, precautii in utilizare: uz cosmetic

50 ml

Brand: ANCIENT WISDOM

Producator: ANCIENT WISDOM

Nu exista recenzii pentru acest produs

Scrie un comentariu