De ce natural?

Incet dar sigur am inceput sa redescoperim valoarea produselor naturale si organice. Nu mai suntem atat de sedusi de campanii de publicitate atractive, agresive, dar inselatoare ale unor mari companii. Incepem sa fim preocupati tot mai mult de sanatatea noastra. Citim adesea etichetele produselor si suntem din ce in ce mai capabili sa identificam ingredientele. Atentia noastra se indreapta intr-o mai mare masura si asupra mediului.

Exista si explicatii pentru acest tip de comportament. Pe de o parte devenim constienti ca “suntem ceea ce mancam”. Deci calitatea hranei este extrem de importanta. Pe de alta parte, pielea noastra este cel mai mare si mai greu organ al corpului, care face legătura cu exteriorul. Este un organ excretor (ca si rinichii), al carei rol fiziologic ar trebui sa fie protejat. Iar aceasta protectie o putem dobandi doar fiind foarte atenti la continutul produselor de ingrijire a corpului.

Valorile esentiale ale produselor naturale - sanatate si respect pentru natura - sunt din ce in ce mai importante pentru cei care folosesc astfel de produse. Din acest motiv, chiar si marile lanturi de magazine si-au extins in ultimul timp gama de produse organice.

In prezent, atat de multe probleme legate de sanatatea pielii - de la acnee la psoriazis - pot fi legate de substanțele chimice din produsele pe care le folosim zilnic. Tinand cont ca in fiecare zi femeile sunt expuse la 168 substante chimice unice prezente in cosmetice si produse de ingrijire a pielii, iar barbatii la 85, credem ca este nevoie de o mai buna constientizare in ceea ce priveste siguranta ingredientelor, nu numai pentru sanatatea pielii noastre, dar, de asemenea, si pentru sanatatea noastra generala.

Lasand deoparte problemele de sanatate, cosmeticele naturale aduc beneficii pielii, lucru pe care cosmeticele de productie in masa nu-l pot face. Atat de multe ingrediente din compozitia unui produs cosmetic au legatura mai mare cu produsul in sine decat cu pielea ta. Cu alte cuvinte, există ingrediente care maresc termenul de valabilitate al produsului, care-l fac sa miroase frumos sau sa aiba o culoare atragatoare. Produsele natuale insa miros atat de bine datorita uleiurilor esentiale care au fost in mod special alese pentru proprietatile lor benefice. In produsele naturale fiecare ingredient are un scop legat de beneficiile pentru piele, nu doar pentru produs.

De ce ar trebui sa folosim cosmetice organice? Pur si simplu pentru ca acestea utilizeaza in compozitia lor, dar si a ambalajelor, numai ingrediente vegetale organice sau salbatice, nefiind folosite materiale daunatoare pentru mediu sau pentru sanatatea noastra. Cosmeticele organice nu folosesc ingrediente care nu sunt de origine vegetala si care pot provoca alergii, iritatii sau alte probleme grave de sanatate.

Alegerea materiilor prime pentru producerea cosmeticelor organice se face tinand cont de nivelul scazut de toxicitate, de lipsa efectelor secundare nedorite, de impactul cat mai redus asupra mediului si de dermocompatibilitate.

Va invitam sa alegeti produse cosmetice organice si prietenoase cu mediul.
Ele sunt produse sigure si naturale, fara substante chimice care pot fi daunatoare pentru oameni, animale sau natura. Sunt produse certificate din punct de vedere al calitatii si sigurantei, fiind supuse unor controale stricte atat ale ingredientelor folosite cat si ale produselor finale. Testele dermatologice si microbiologice riguroase garanteaza ingrediente pure si dermocompatible, mult mai potrivite pentru tipurile sensibile si alergice ale pielii.

Poate parea o moda sa te hranesti bio sau sa te ingrijesti cu produse organice. Poate parea chiar ca vei cheltui un buget mai mare pentru a achizitiona astfel de produse. Este doar o aparenta insa, pentru ca sanatatea noastra este cel mai de pret bun pe care il avem. Doar in acest fel putem trai sanatosi, frumosi si in concordanta cu natura.

Bucurati-va de viata!